Na spletnih straneh Nissan Slovenija za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje uporabniške izkušnje uporabljamo piškotke.

Strinjam se Sprememba nastavitev Več o piškotkih

Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov

Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov

Uredba o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS št. 24/2014), določa vsebino informacij in način obveščanja potrošnikov o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida (CO2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nove osebne avtomobile, ki se ponujajo za prodajo ali najem na območju Republike Slovenije. Zato objavljamo seznam modelov novih osebnih avtomobilov, ki so v tekočem letu naprodaj na ozemlju Republike Slovenije. Seznam vsebuje uradne podatke o porabi goriva, specifičnih emisijah CO2, emisijski stopnji osebnega avtomobila in specifičnih emisijah onesnaževal zunanjega zraka. Iz seznama vseh avtomobilov je povzet tudi seznam "Izbor 10", ki vsebuje avtomobile z najučinkovitejšo porabo goriva, razvrščenih po rastočih specifičnih emisijah CO2 kombinirane porabe za vsako vrsto goriva.

 

PRILOGE:

Priloga 1 - PRIROČNIK

Priloga 2 - SEZNAM DESETIH MODELOV NOVIH OSEBNIH AVTOMOBILOV Z NAJUČINKOVITEJŠO KOMBINIRANO PORABO GORIVA

Priloga 3 - SEZNAM MODELOV OSEBNIH AVTOMOBILOV KI SO NAPRODAJ V RS

 

OPOMBA : Priročnik o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ter oba seznama,  sta objavljena tudi na spletnih straneh Ministrstva za okolje in prostor: http://www.mop.gov.si/si/delovna_podrocja/podnebne_spremembe/co2_onesnazevala_in_avtomobili/