Sistemi za pomoč pri vožnji in varnostne tehnologije

S tehnologijo vsaka vožnja postane pametnejša in preprostejša, vam pa je na voljo pomoč, ko jo potrebujete.

Uživajte v vožnji s ProPILOT Assist s sistemom Navi-link

ProPILOT Assist s sistemom Navi-Link ⁽¹⁾⁽²⁾

Nissan QQ ProPilot – 2D-prikaz

Zdaj se lahko vozite bolj brezskrbno in sproščeno. ProPILOT Assist⁽²⁾ s sistemom Navi-link vam ne bo v pomoč le pri ohranjanju vnaprej nastavljene razdalje in vozila v sredini voznega pasu, temveč lahko sistem, ki uporablja vgrajene zemljevide TomTom®, tudi vnaprej načrtuje ovinke, križišča, izvoze in krožišča ter izvede temu primerne prilagoditve za bolj gladko vožnjo. Zmore celo prilagajati nastavljeno hitrost glede na omejitve.

[1] Ne smete se zanašati samo na funkcije, ki so v pomoč vozniku. Nekatere funkcije morda ne bodo delovale v vseh pogojih in okoliščinah. Veljajo hitrostne in druge omejitve. Za splošne pogoje v zvezi z Nissanovimi tehnologijami se obrnite na pooblaščenega koncesionarja Nissan.

[2] ProPILOT Assist je na voljo pri omejenem izboru vozil in samo v kombinaciji z avtomatskim menjalnikom. ProPILOT Assist je napredna tehnologija za pomoč pri vožnji, ki kljub vsemu ne more preprečiti trčenja. Sistem ProPILOT Assist je namenjen nadzoru vozila ob “spremljanju dogajanja na cesti/ohranjanju rok na volanu” samo med vožnjo po avtocesti (cesta z ogradami).Navi-Link podpira sistem za prepoznavanje prometnih znakov, ki pa morda ne bo zaznal in prebral vseh prometnih znakov v vseh razmerah. Voznik mora spremljati vse prometne znake in upoštevati cestnoprometne predpise.Voznik mora vedno ostati pozoren in voziti varno ter stalno ohranjati nadzor nad vozilom. Za več informacij glejte navodila za uporabo.

[3] Projekcijski zaslon je priročna funkcija, s katero je na vetrobranskem steklu mogoče prikazati ključne informacije, da jih imate tako v vidnem polju, hkrati pa ohranite vso pozornost na cesti.

[4] Funkcije so na voljo v odvisnosti od verzije, serijsko ali samo kot dodatna oprema (z doplačilom).

[5] Sistem ne bo zaznal manjših predmetov, nižjih od odbijača, ter predmetov, ki so čisto blizu odbijača ali pri tleh.

Slike na spletni strani www.nissan.si so le simbolične in zgolj informativne narave. Prikazane cene so priporočene maloprodajne cene. Vsi podatki in informacije, omenjeni na spletni strani in v dokumentih, so začasni in se lahko spremenijo, prav tako si v tekstovnem delu pridržujemo pravico do napak. Zaradi posledic globalnega pomanjkanja polprevodnikov in drugih surovin nekateri elementi opreme, prikazani na spletni strani ali v brošuri, trenutno niso na voljo. Za najnovejše informacije se obrnite na najbližjega pooblaščenega prodajalca.